Over ons

Over Healthy Food Stories

- Erkend diëtiste te Mol

Een gezondere versie van jezelf

Ik geniet ervan om dagelijks in mijn praktijk mensen te mogen coachen naar een gezondere versie van zichzelf.


Maar als ik niet in mijn praktijkruimte aanwezig ben, kan je mij vooral thuis bij mijn gezin terug vinden. Zowel binnen als buiten in mijn mini moestuintje.


Ik hou o.a. van de geur van vers gesneden groenten, een ovenschotel in de oven of soep die staat te pruttelen op het vuur, maar ook van wandelen in de Kempische bossen, spelen met ons hondje, luisteren naar de verhalen van mijn kinderen.


Mijn interesse in voeding en gezondheid werd voor het eerst gewekt toen ik weekendwerk deed bij een bakker. Daar doken de eerste vragen rond diabetes op: “Ik mag geen suiker eten, dus heb je ook suikervrije koffiekoeken?”. Ook andere vragen rond zoutarm brood en glutenvrije wafels kwamen aan bod. Er was dus wel wat meer dan enkel wit, grijs of volkoren brood verkopen.


Ik besloot om voedings- en dieetkunde te gaan studeren zodat ik niet alleen die klanten, maar ook andere mensen die geen suiker, zout, … mogen eten in de toekomst te kunnen helpen.

Iedereen is uniek. Ook op het vlak van voeding.




Vlak na mijn afstuderen ben ik mijn eigen praktijk in bijberoep gestart. Op mijn stageplaats kon ik vrijwel onmiddellijk blijven om een collega te vervangen. Daarna ben ik in het ziekenhuis van Mol als diëtiste aan de slag gegaan. Na 15 jaar dienst en heel wat ervaring later, besloot ik in 2021 om volledig voor mijn zelfstandige praktijk te gaan.


Healthy Food Stories werd de nieuwe naam van mijn praktijk, omdat het naar mijn gevoel meer vertelt wat ik precies doe. Heel vaak vertrekken de voedingsadviezen vanuit gezond voeding, iets wat voor iedereen hetzelfde is. Toch is een geslaagd voedingsadvies voor iedereen anders.


Iedereen is uniek op zijn of haar eigen manier, ook op vlak van voeding. En daar wil ik je graag in begeleiden. Ik geef je informatie en de nodige handvaten, maar jij beslist zelf welke richting je op wil gaan. Jij schrijft uiteindelijk zelf ‘jouw gezond voedingsverhaal’.  

Waar wij bij HEALTHY FOOD STORIES extra aandacht aan besteden

Vertrouwen 



Wederzijds vertrouwen met respect voor elkaar is een onmisbaar gegeven om succesvol te kunnen samenwerken. 

Doelgericht handelen



Met een duidelijk doel voor ogen ben je bereid om vol te houden, zeker op momenten dat het even moeilijker gaat. 

Een realistisch en duurzaam resultaat

Door kleine en haalbare stapjes te zetten, kom je vaak verder dan wanneer je grote sprongen maakt. Kleine veranderingen zijn vaak beter vol te houden.

Positief en oplossingsgericht

Eten is gedrag en gedragsverandering kan soms lastig zijn. Het is een proces van vallen en opstaan zonder jezelf met de vinger te wijzen. Durf falen, durf stralen. 

Waarom mensen in ons geloven

"Ik heb niet het idee dat ik op mijn eten moet letten. Het voelt zeker niet aan als diëten. Dit kan ik blijven volhouden. "

“Positieve coaching; ook al ging het minder goed, toch weet Gitte de voordelen ervan in te zien en mij weer met positieve feedback naar huis te sturen zodat ik er weer met goede moed kan invliegen.”

“Ik heb al verschillende diëtisten bezocht, maar Gitte is anders. Ze kijkt verder dan alleen maar het voedingsgedeelte en weet je als geen ander te motiveren.” 

Mijn praktijkruimte deel ik met mijn zus Sofie. Al meer dan twintig jaar baat zij haar eigen instituut Quebello uit. Wist je trouwens dat de huid het grootste orgaan is van je lichaam? En dat een juiste voeding de huid van binnenuit ondersteunt? De link tussen voeding en de huid wordt steeds vaker gelegd. En laat het toeval zijn of niet, maar deze twee expertises zaten al langer onder één dak gevestigd. Een reden te meer om de handen ook op professioneel vlak in elkaar te slaan.

 

Naast mijn specialisatie in voeding en de huid, ben ik mij ook verder gaan verdiepen in gespecialiseerde voetverzorging. Mijn interesse werd voor het eerst gewekt tijdens mijn stage in de voetkliniek te UZ Brussel in de opleiding tot diabeteseducator. Toen mijn zus om versterking vroeg, heb ik niet lang getwijfeld. Het is een fijne afwisseling met mijn diëtistenpraktijk, waar ook mijn paramedische opleiding als achtergrond een goede basis vormt.


Zodoende staan we waar we nu staan … Elk met onze eigen expertises, die we steeds vaker proberen te bundelen, proberen we dagelijks het beste te geven van onszelf. Wil je graag meer over ons te weten komen? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Quebello of kom eens langs bij ons in de praktijk.

Lees meer over QUEBELLO
Share by: