Wie is Diëtiste Gitte Verhoeven?

Daar bloeide ik als het ware open en genoot ik ten volle van het contact met de klanten, die elk hun eigen verhaal hadden, zowel jong als oud. Daar doken de eerste vragen rond diabetes en ‘ik mag geen suiker eten, dus heb je suikervrije koffiekoeken?’, hoe zit het met zoutarm brood en hebben jullie ook glutenvrije wafels? Taarten voor kinderen met lactoseintolerantie… Er was dus wel wat meer dan enkel een wit, grijs of volkoren brood verkopen.

Dus wat ik ging studeren? Ah, ik wilde meer weten over eten, ik wilde al die klanten maar ook andere mensen die geen suiker, zout, … mochten eten helpen. Een gesprek met mijn moeder aan de keukentafel bracht me tot de richting die ik uiteindelijk ging studeren… voedings- en dieetkunde. Sinds 2006 ben ik afgestudeerd als diëtiste en voedingsdeskundige, ondertussen ben ik getrouwd met een ware hobbykok en moet ik aan tafel met m’n twee schatten van kindjes best wel creatief zijn. En het beste van al? Ik geniet nog dagelijks van de keuze die ik heb gemaakt.

 

Gitte, jouw voedingscoach en diabeteseducator.

 

De praktijk

Ik werk steeds op individueel niveau en rapporteer regelmatig aan de huisarts.

Aan het begin van de begeleiding neem ik uitgebreid de tijd om je beter te leren kennen en vooral te luisteren naar je hulpvraag. Een lichaamsanalyse wordt uitgevoerd. Op regelmatige basis vinden de opvolgconsulten plaats.

Voeding veranderen is gedragsverandering is dat gebeurd niet van vandaag op morgen. Dat is best moeilijk. Verschillende studies laten zien dat hoe frequenter de opvolging, hoe beter het resultaat vaak is. Gedragsverandering is niet iets dat ik voor je kan doen. Een nodige inzet en motivatie zijn nodig om zelf actief aan de slag te gaan met de informatie die je van mij krijgt. Je staat er echter niet alleen voor, ik coach je doorheen het hele traject.

Historiek